Încă din anul 2007, de când a fost înființată ferma pomicolă Elem Company SRL din localitatea Lacu Rezii, județul Brăila, culturile de caiși, cireși, meri, pruni, nectarini și piersici se întind pe o suprafață de 185 de hectare. Acestea sunt îngrijite cu atenție de fermieri astfel încât fiecare fruct ajuns în magazine să fie proaspăt, sănătos și delicios.
Caisele sunt surse de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Conțin potasiu, fosfor, calciu, riboflavină, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten, vitamina C, seleniu, mangan, tiamină, cupru, vitamina B6 și colină. Fibrele din caise asigură un tranzit intestinal bun și previn constipația. În livezile din România cresc caise din soiul Dacia (soi românesc de referință), Carmela (soi timpuriu românesc) sau Comodor (cu fructe puțin alungite și puțin turtite pe lateral).
Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).
Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.
Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.
Bogate în nutrienți și sărace din punct de vedere caloric (100 g de nectarine conțin 44 de kilocalorii), nectarinele sunt ideale în curele de slăbire. Au un puternic efect antioxidant. Pot fi consumate atunci când organismul simte nevoie de dulce, în plus ele combat senzația de foame în ciuda numărului mic de calorii. Întrucât au 90% apă, nectarinele previn deshidratarea. Mențin sănătatea pielii. Incluse într-un regim zilnic, acestea ajută la eliminarea toxinelor, sunt blânde cu stomacul celor care suferă de afecțiuni gastrice și pot fi consumate sub formă de suc. Nectarinele sferice, de dimensiuni medii și ușor alungite aparțin soiului Independence, iar Liana este soiul de nectarine plate, de dimensiuni, cu coaja lucioasă.
Caisele sunt surse de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Conțin potasiu, fosfor, calciu, riboflavină, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten, vitamina C, seleniu, mangan, tiamină, cupru, vitamina B6 și colină. Fibrele din caise asigură un tranzit intestinal bun și previn constipația. În livezile din România cresc caise din soiul Dacia (soi românesc de referință), Carmela (soi timpuriu românesc) sau Comodor (cu fructe puțin alungite și puțin turtite pe lateral).
Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).
Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.
Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.
Bogate în nutrienți și sărace din punct de vedere caloric (100 g de nectarine conțin 44 de kilocalorii), nectarinele sunt ideale în curele de slăbire. Au un puternic efect antioxidant. Pot fi consumate atunci când organismul simte nevoie de dulce, în plus ele combat senzația de foame în ciuda numărului mic de calorii. Întrucât au 90% apă, nectarinele previn deshidratarea. Mențin sănătatea pielii. Incluse într-un regim zilnic, acestea ajută la eliminarea toxinelor, sunt blânde cu stomacul celor care suferă de afecțiuni gastrice și pot fi consumate sub formă de suc. Nectarinele sferice, de dimensiuni medii și ușor alungite aparțin soiului Independence, iar Liana este soiul de nectarine plate, de dimensiuni, cu coaja lucioasă.