Complex Natura S.R.L este un grup de ferme înființat în anul 2015, din dorința de a cultiva legume și fructe proaspete și sănătoase pentru piața românească. Fermele din localitățile Budiu Mic și Cinta, județul Mureș, dispun de o suprafață de 5 hectare, unde fiecare etapă de creștere a legumelor și fructelor este monitorizată cu mare grijă pentru a respecta toate normele de calitate și siguranță alimentară. Ardeii, castraveții cornișon, vinetele, tomatele, salata verde și broccoli sunt doar câteva dintre legumele cultivate în cadrul grupului Complex Natura.
Vinetele conțin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan și iod, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere sau de slăbire. Disponibile într-o varietate de soiuri, vinetele pot varia în funcție de dimensiune, formă și culoare. Cu nuanțe de alb, violaceu dungat și verde, vinetele sunt recomandate pentru consum atunci când sunt tinere și doar prin procesare termică. În stare crudă, acestea au un conținut ridicat de solanină, o substanță responsabilă pentru gustul amar.
Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.
Are un conținut scăzut de calorii, dar gustul său este dulceag, iar textura sa este crocantă. Salata iceberg rezistă mai mult acasă dacă o împachetezi într-un prosop de hârtie și apoi într-o pungă de plastic înainte să o pui la frigider.
Tomatele, sau roșiile, așa cum obișnuim să le spunem, sunt disponibile în diferite soiuri și astfel pot prezenta diferențe la nivel de gust, formă, dimensiune și culoare, dar indiferent de soi, acestea sunt la fel de gustoase și bogate în nutrienți. Roșii, galbene, verzi, mov, chiar și albe, tomatele alcătuiesc suportul ideal de vitamine (A și K), minerale (potasiu, fier, calciu, mangan) și alte substanțe active benefice care mențin sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar și preparate termic. În plus, foarte populare în bucătăria românească sunt gogonelele - tomatele verzi, care încă nu au ajuns la maturitate – care se consumă doar murate. Pline de savoare și prospețime, aromate și dulci, sunt și roșiile Cherry - variante mai mici, dar la fel de gustoase ale tomatelor.
Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.
Roșii dintr-un soi tradițional românesc foarte apreciat, creat în 1976 și readus la viață de către Lidl. Acest soi de roșii a fost creat la Stațiunea Legumicolă Buzău pentru a marca cei 1600 de ani de atestare documentară a municipiului. Roșiile sunt mari și zemoase, având un conținut mare de minerale, vitamine (A, B, C și E), licopen și carotinoizi.
Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.
Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.
Vinetele conțin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan și iod, nutrienți esențiali sănătății corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere sau de slăbire. Disponibile într-o varietate de soiuri, vinetele pot varia în funcție de dimensiune, formă și culoare. Cu nuanțe de alb, violaceu dungat și verde, vinetele sunt recomandate pentru consum atunci când sunt tinere și doar prin procesare termică. În stare crudă, acestea au un conținut ridicat de solanină, o substanță responsabilă pentru gustul amar.
Mereu prezent în salate și aperitive, proaspăt și revigorant, castravetele se cultivă în numeroase varietăți. Pentru consum, se recomandă să fie utilizat când fructele sunt imature și fragede. Castraveții contribuie la detoxifierea organismului și ajută la eliminarea toxinelor acumulate. Sunt o sursă bună vitamine (A,B,C) și conțin fibre care se găsesc mai ales în coajă.
Roșii dintr-un soi tradițional românesc foarte apreciat, creat în 1976 și readus la viață de către Lidl. Acest soi de roșii a fost creat la Stațiunea Legumicolă Buzău pentru a marca cei 1600 de ani de atestare documentară a municipiului. Roșiile sunt mari și zemoase, având un conținut mare de minerale, vitamine (A, B, C și E), licopen și carotinoizi.
Indiferent de soiul său, ardeiul este sărac în calorii și grăsimi și conține antioxidanți, fibre și cantități însemnare de vitaminele C, B6 și A și minerale. Ardeiul gras, fie că e vorba de cel tip California sau Bianca, conține peste 90% apă și este ideal în curele de slăbire. Ardeiul gras roșu tip California are în compoziție minerale esențiale precum fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu sau seleniu. Ardeiul capia, spre exemplu, este mai dulce și are coaja mai subțire decât cel gras.
Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.
Are un conținut scăzut de calorii, dar gustul său este dulceag, iar textura sa este crocantă. Salata iceberg rezistă mai mult acasă dacă o împachetezi într-un prosop de hârtie și apoi într-o pungă de plastic înainte să o pui la frigider.
Tomatele, sau roșiile, așa cum obișnuim să le spunem, sunt disponibile în diferite soiuri și astfel pot prezenta diferențe la nivel de gust, formă, dimensiune și culoare, dar indiferent de soi, acestea sunt la fel de gustoase și bogate în nutrienți. Roșii, galbene, verzi, mov, chiar și albe, tomatele alcătuiesc suportul ideal de vitamine (A și K), minerale (potasiu, fier, calciu, mangan) și alte substanțe active benefice care mențin sănătatea pielii, a ochilor și a oaselor. Tomatele pot fi consumate în stare proaspătă, dar și preparate termic. În plus, foarte populare în bucătăria românească sunt gogonelele - tomatele verzi, care încă nu au ajuns la maturitate – care se consumă doar murate. Pline de savoare și prospețime, aromate și dulci, sunt și roșiile Cherry - variante mai mici, dar la fel de gustoase ale tomatelor.
Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.