Cu solarii, sere și terenuri agricole în câmp deschis, Cooperativa Agricolă Pepeni de Pogoanele s-a înființat în anul 2016, iar de atunci cultivă pe o suprafață de 115 hectare pepeni de diferite soiuri, pe toate gusturile românilor, toate tipurile de pepeni verzi și pepeni galbeni. Totodată, în fermele administrate de cooperativă există și culturi de dovleac plăcintar, dovleac Halloween și castraveți Fabio lungi.
Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, potasiu, vitamina B6, vitamina K și fibre. Acesta are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, fiind bogat în vitamine (A, C, E, K), fibre și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, cupru). Există diverse soiuri de pepene galben, iar dintre acestea amintim: Honey Dew, Galia, Cantaloupe și Piel de Sapo.
Dovleacul de plăcintă sau plăcintarul, reprezintă un aliment recomandat de nutriționiști pentru elementele sale nutritive și este o alegere inspirată în bucătăriile din întreaga lume. Cu o textură densă și gust dulce, pulpa dovleacului de plăcintă are culoarea galbenă-portocalie și un conținut bogat de luteină, alfa și beta-caroten, vitamina A, proteine și zinc. Acesta dă o savoare deosebită plăcintelor, dar poate fi consumat și în stare crudă, la cuptor sau dat pe răzătoare.
Castraveții lungi tip Fabio sunt cultivați în seră pentru consumul proaspăt în perioada noiembrie-mai. Acest soi are calități nutriționale asemănătoare castraveților cu fructul mic. La fel ca soiul original, castraveții Fabio conțin peste 95% apă și contribuie la detoxifierea organismului. Sunt o sursă bună de vitamine (K, A și C) și minerale, având puține calorii.
Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.
Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.
Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, potasiu, vitamina B6, vitamina K și fibre. Acesta are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, fiind bogat în vitamine (A, C, E, K), fibre și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, cupru). Există diverse soiuri de pepene galben, iar dintre acestea amintim: Honey Dew, Galia, Cantaloupe și Piel de Sapo.
Castraveții lungi tip Fabio sunt cultivați în seră pentru consumul proaspăt în perioada noiembrie-mai. Acest soi are calități nutriționale asemănătoare castraveților cu fructul mic. La fel ca soiul original, castraveții Fabio conțin peste 95% apă și contribuie la detoxifierea organismului. Sunt o sursă bună de vitamine (K, A și C) și minerale, având puține calorii.