DOREXROM HUSI este o afacere de familie care a plantat în anul 2014 aproximativ 35 de hectare de struguri de masă în zona viticolă a orașului Huși, cunoscut la nivel național ca „Orașul dintre vii” datorita solului fertil și climatului bun pentru producerea strugurilor. În prezent, administrează aproximativ 150 de hectare ale fermelor din zona Huși care produc struguri, cireșe, caise și prune. Acestea sunt pregătite pentru livrare prin sortare la casa de ambalare a depozitul propriu pentru a oferi prospețime, siguranță și calitate superioară produsului livrat.
Strugurii au o întreagă istorie în spate, fiind printre primele fructe cultivate de oameni cu mii de ani în urmă. Strugurii tonifică sistemul cardiovascular, au excelente proprietăți antioxidante, ajută sistemul respirator, accelerează sistemul imunitar, au efect antiinflamator, reglează nivelul zahărului din sânge și stimulează sistemul nervos. Coaja lor conține substanțe prețioase pentru organism și este bine să fie mestecată odată cu pulpa.
Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.
Caisele sunt surse de vitamine, minerale și substanțe nutritive. Conțin potasiu, fosfor, calciu, riboflavină, fier, vitamina A, magneziu, zinc, betacaroten, vitamina C, seleniu, mangan, tiamină, cupru, vitamina B6 și colină. Fibrele din caise asigură un tranzit intestinal bun și previn constipația. În livezile din România cresc caise din soiul Dacia (soi românesc de referință), Carmela (soi timpuriu românesc) sau Comodor (cu fructe puțin alungite și puțin turtite pe lateral).
Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.