Cu experiență de peste 40 de ani în cultivarea diferitelor specii de fructe, producătorii organizației Cerasus Grup S.R.L. au început să învestească în urma cu 15 ani în livezi proprii, ajungând astăzi să administreze 111 hectare de livezi în care cresc cireșe, vișine, mere, pere și prune. Organizația reunește producători din bazinul pomicol Cotnari, județul Iași, care au grijă ca fiecare fruct destinat comercializării să fie proaspăt, sănătos și sigur.
Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).
Sunt mult mai bogate în fibre decât alte fructe, ajută digestia și nu favorizează apariția alergiilor. Pentru că se digeră ușor, perele sunt printre primele fructe care se administrează copiilor. Sunt o bine-cunoscută sursă de vitamina C, nu conțin sodiu, grăsimi și colesterol. Există numeroase soiuri de pere care cresc în livezile din România, iar printre acestea menționăm: Kaiser, Abate Fetel, Xenia (sin Novembra), Conference și Williams. Cel din urmă, soiul de pere Williams, este cel mai apreciat soi de masă.
Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.
Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.
Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).
Sunt mult mai bogate în fibre decât alte fructe, ajută digestia și nu favorizează apariția alergiilor. Pentru că se digeră ușor, perele sunt printre primele fructe care se administrează copiilor. Sunt o bine-cunoscută sursă de vitamina C, nu conțin sodiu, grăsimi și colesterol. Există numeroase soiuri de pere care cresc în livezile din România, iar printre acestea menționăm: Kaiser, Abate Fetel, Xenia (sin Novembra), Conference și Williams. Cel din urmă, soiul de pere Williams, este cel mai apreciat soi de masă.
Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.
Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.