Îți prezentăm ferma

SAB FRUCT S.R.L

Suprafața:

375 ha

An înființare:

2014

Având terenuri agricole în câmp deschis, SAB FRUCT SRL s-a înființat în anul 2014, iar de atunci a cultivat și s-a extins an de an, ajungând astăzi să cultive o suprafață de 195 de hectare cu pepeni verzi și galbeni de diferite soiuri, pentru toate gusturile românilor. Totodată, societatea cultivă soiuri de varză, fasole boabe și diferite soiuri de dovleci, ceapă, morcov și păstârnac pe o suprafață de aproximativ 100 ha.

Lista produselor cultivate:

Pepene verde

Pepene Verde cu Miez Galben

Pepene verde cu puțini sâmburi

Pepenoaică

Ceapă

Morcovi

Păstârnac

Dovleci

Fasole

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

O legumă care crește ușor și rezistă la depozitare, în funcție de soi, ceapa poate fi de culoare galben auriu, roșu violaceu sau albă. Este folosită în aproape orice mâncare fie crudă, fiartă, prăjită sau coaptă. Ceapa roșie este folosită de obicei crudă în salate, sandviciuri sau chiar pe grătar, în timp ce ceapa albă este mai puțin aromată, dar cu un gust mai dulceag față de ceapa roșie. Cu toate acestea, ceapa galbenă este cea mai cunoscută și cea mai folosită în bucătărie, oferind aceleași beneficii pentru organism. Este bogată în vitamina C, vitamina B6, mangan, cupru, fosfor, potasiu, vitamina B1, suflaţi și fitonutrienți.

Cu nuanțe diferite în funcție de soiuri, rădăcinile morcovului pot fi portocalii, albe sau violacee, iar în ce privește valoarea terapeutică, sunt folosite toate părțile morcovului, de la semințe, până la rădăcină, frunze și flori. Morcovul conține unul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, Beta-carotenul, o substanță care se transformă în vitamina A, extrem de benefică pentru menținerea sănătății vederii. Consumul de morcovi contribuie la menținerea sănătății vederii, hrănește pielea, ajută digestia și poate să aibă efect anti-îmbătrânire.

Păstârnacul se cultivă pentru consumul de rădăcini, folosite drept condiment în mâncăruri, fiind foarte aromat. Pentru că are un gust dulceag, păstârnacul a fost folosit și ca îndulcitor, înainte de a fi descoperit zahărul. Păstârnacul poate fi de ajutor în stimularea producției de celule albe din sânge care atacă microbii din organism și în elimină toxinelor. Totodată, are acțiune diuretică, depurativă, antioxidantă, tonică și sedativă.

Ideali în dietele de slăbire, dovleceii au puține calorii și sunt bogați în fibre. Conțin vitaminele A, C, B1, B6 și B12, mangan, zinc, potasiu și fosfor. Dovleceii sunt cel mai adesea preparați termic pentru a fi serviți, însă aceștia pot fi consumați și cruzi.

Cele mai cunoscute feluri de fasole dedicate consumului sunt fasolea galbenă, fasolea neagră, fasolea roșie, fasolea pinto, fasolea albă și fasolea verde. Fasolea crudă, sub formă de păstăi sau uscată, sub formă de boabe este o sursă bună de proteine, riboflavină, vitamina B3, fibre și carbohidrați. Ajută la prevenirea constipației și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, precum și la menținerea sănătoasă a țesuturilor, inclusiv a oaselor și a părului.