Îți prezentăm ferma

LIVADA SOARELUI COOPERATIVA AGRICOLA

Suprafața:

250 ha

An înființare:

2021

Livada Soarelui Cooperativa Agricola SRL, deține peste 250 ha de livadă în județele Galați, Iași, Buzău și Tulcea și are ca obiect de activitate producerea și comercializarea unei game complexe de fructe, din livezi românești, cum ar fi: cireșe, căpșuni, prune, struguri, pere și mere. Societatea a fost gândită ca o organizație cu viziune nouă, în care accentul se pune pe calitatea produselor, obținută prin folosirea de tehnologii moderne cu o forță de muncă redusă, după ultimele norme în domeniu.

Lista produselor cultivate:

Căpșune

Cireșe

Prune

Mere

Struguri

Pere

Dietetice și hrănitoare, căpșunele sunt sărace în calorii și foarte bogate în vitamine. Conțin potasiu, vitamina K, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, riboflavină și magneziu. În magazine găsești căpșune din soiul Albion sau Elsanta. Căpșunele Albion își păstrează prospețimea pentru mai mult timp, au o consistență cărnoasă și suculentă, iar fructele sunt de dimensiuni mai mari și forma lung-conică. De proveniență olandeză, căpșunele Elsanta au fructele uniforme, conic-rotunjite și o nuanță de roșu intens.

Cireșele sunt izvoare de sănătate datorită conținutului mare de antioxidanți, minerale, vitamina C și A. Cireșele conțin de până la de 20x mai mult betacaroten decât căpșunele sau afinele. Au efect diuretic datorită conținutului de potasiu, reglează funcția sistemului digestiv și susțin imunitatea naturală a organismului. Cireșele din soiul Kordia au pulpa pietroasă, suculentă și cu gust excelent, în timp ce cireșele din soiul Regina au pulpă pietroasă și un gust dulce-echilibrat.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, A și K, potasiu și fibre. Prin conținutul de vitamina C prunele ajută la absorbția fierului, în plus, sunt benefice pentru oase, combat anemia și tratează constipația, întăresc sistemul imunitar și detoxifică organismul. Există numeroase soiuri de prune care cresc în livezile din România, iar dintre acestea menționăm: Anna Spath, Stanley, Tuleul gras și President.

Sunt bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, fiind recomandate în timpul dietelor de slăbire. Merele vin în ajutorul digestiei atunci când sunt consumate cu tot cu coajă, de asemenea sunt un excelent ajutor în păstrarea igienei orale: curăță dinții după orice masă și elimină mirosurile neplăcute. Merele pot fi împărțite în două mari categorii: mere verzi și mere roșii. Dintre soiurile de mere verzi amintim: Golden Delicious, Golden Reinders, Granny Smith și Goldrush. Merele roșii întâlnite în livezile de la noi aparțin, printre altele, soiurilor Jonathan, Idared, Gala, Fuji și Delicioase roșii (Red Delicious).

Strugurii au o întreagă istorie în spate, fiind printre primele fructe cultivate de oameni cu mii de ani în urmă. Strugurii tonifică sistemul cardiovascular, au excelente proprietăți antioxidante, ajută sistemul respirator, accelerează sistemul imunitar, au efect antiinflamator, reglează nivelul zahărului din sânge și stimulează sistemul nervos. Coaja lor conține substanțe prețioase pentru organism și este bine să fie mestecată odată cu pulpa.

Sunt mult mai bogate în fibre decât alte fructe, ajută digestia și nu favorizează apariția alergiilor. Pentru că se digeră ușor, perele sunt printre primele fructe care se administrează copiilor. Sunt o bine-cunoscută sursă de vitamina C, nu conțin sodiu, grăsimi și colesterol. Există numeroase soiuri de pere care cresc în livezile din România, iar printre acestea menționăm: Kaiser, Abate Fetel, Xenia (sin Novembra), Conference și Williams. Cel din urmă, soiul de pere Williams, este cel mai apreciat soi de masă.