Ferma ECOTOP aparține societății RORA AGRI TRADE și a luat ființă în 2020, din dorința de a consuma și oferi legume cultivate în mod ecologic. Pe o suprafață de aproximativ 2,5 hectare, se găsesc 15 solarii de câte 500 mp fiecare, 13.000 mp dedicați culturilor de câmp, o seră complet automatizată pentru producerea răsadurilor și o hală modernă de depozitare și procesare. Aici se cultivă legume ecologice: castraveți Fabio, bostan Hokkaido, vinete, dovlecel zucchini, salată și broccoli, care sunt ambalate cu grijă înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Castraveții Fabio bio sunt cultivați fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Castraveții lungi tip Fabio sunt cultivați în seră pentru consumul proaspăt în perioada noiembrie-mai. Acest soi are calități nutriționale asemănătoare castraveților cu fructul mic. La fel ca soiul original, castraveții Fabio conțin peste 95% apă și contribuie la detoxifierea organismului. Sunt o sursă bună de vitamine (K, A și C) și minerale, având puține calorii.
Aromat și dulce, dovleacul Hokkaido este adesea gătit cu unt și ierburi aromatice. Este un ingredient într-o varietate de supe și tocănițe. Poate fi folosit în prăjituri, pâine rapidă, brioșe, fursecuri, gemuri și plăcinte datorită pulpei sale cu gust de nucă. Poate fi copt, fiert, gătit la microunde, gătit la abur, sotat sau prăjit.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Vinetele bio sunt cultivate fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Vinetele conţin fier, potasiu, calciu, sulf, fosfor, mangan şi iod, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru, 93% apă și multe vitamine. Sunt recomandate în curele de detoxifiere, în dieta diabeticilor, astmaticilor, supraponderalilor şi a celor cu bronşită, deoarece aceste legume fluidizează foarte bine secreţiile.
Din respect pentru planetă, fructele și legumele sunt cultivate în regim bio pentru a contribui la prezervarea resurselor noastre prețioase, a diversității speciilor și a calității solului. Salata verde bio este cultivată fără fertilizatori artificiali sau pesticide chimice. Gustul savuros și proaspăt, dar și proprietățile sale nutritive, fac din salata verde o alegere mereu inspirată, mai ales pentru cei care sunt atenți să urmeze un regim alimentar sănătos. Cultivată de peste 1000 de ani în România, salata verde este o sursă excelentă de substanțe nutritive: carbohidrați, fibre alimentare, fier, calciu, magneziu, potasiu și vitamina A.
Broccoli face parte din aceeași grupă de legume cu varza, varza Kale, conopida și varza de Bruxelles. Pentru a-și păstra toate calitățile nutritive și aroma deosebită, se recomandă ca acesta să fie consumat proaspăt sau gătit ușor la abur. Conține vitamina C în cantități importante, vitamina K, fibre, vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu și fosfor. Consumul de broccoli este benefic pentru circulația sanguină, reducerea valorilor colesterolului rău din sânge și funcționarea optimă a sistemului nervos.