
Transformă gătitul în sport de echipă








Ai tehnică, dar cauți inspirație?
Încearcă rețetele pentru grătar!


Schema la grătar
În primul rând ne uităm la componența lotului de grătar ca să nu pornim cu dezavantaj la provizii. Apoi stabilim dacă mergem pe ofensivă puternică cu mici, ceafă, cârnați, sau jucăm lejer cu preluări pe piept de pui și legume la grătar.
Echiparea corectă
Ne asigurăm că avem suficiente ingrediente, dar și hidratare, cărbuni, clești, farfurii, cremă
solară.
Încălzirea
Nu vrem să ne accidentăm, așa că începem aprinderea grătarului ușor, fără să forțăm. Și nu dăm drumul la meci fără să pregătim carnea în prealabil – o condimentăm, o marinăm, o lăsăm să se așeze – altfel e ca și cum ai intra pe teren fără încălțări.
Poziționarea
pe teren
Grătarul nu e haos, e tactică! Avem fundași, care veghează la grătar să nu ia nimeni gol în stomac, mijlocași care driblează cu proviziile și creează fazele de frigere și atacanții, care pasează fritpura și garnitura în farfurii. Nu vreau să văd toată echipa buluc lângă grătar, că facem aglomerație ca-n careu la cornere!
Ritmul de joc
Nu ne grăbim, nu ne panicăm! Carnea are ritmul ei, trebuie să avem răbdare.
Finalizarea e cheia victoriei
Ai gătit perfect? Excelent! Dar dacă nu servești bine, ai ratat cu poarta goală! Nu aruncăm fripturile pe farfurii la întâmplare, ci le așezăm frumos și le combinăm cu garnituri.
Fair Play cu Natura
După ce s-a terminat meciul, toată echipa face curățenie. Nu lăsăm terenul murdar, că altfel ne descalificăm singuri.



Grătarul e sport complex – pe lângă carne ai nevoie și de ustensile, sosuri, băuturi
accesorii și chiar protecție solară. Iar grătaragiul are nevoie de tot ajutorul.






