Îți prezentăm ferma

AGROCAP FRESH COOPERATIVA AGRICOLA

Suprafața:

150 ha

An înființare:

2022

Cooperativa Agricolă Agrocap Fresh, cu sediul în comuna Călărași, jud. Dolj, înființată în anul 2022, produce în cele 150 de hectare cultivate în câmp deschis și spatii protejate o gamă variată de fructe și legume. Varza timpurie, cartofii, pepenii verzi, pepenii verzi cu miez galben, pepenii verzi cu puțini sâmburi, pepenii galbeni tip Galia și varza de toamnă sunt produsele obținute care respectă toate normele internaționale, fiind certificate Global G.A.P.

Lista produselor cultivate:

Varză

Cartofi

Pepene verde

Pepene Verde cu Miez Galben

Pepene verde cu puțini sâmburi

Pepene Galia

Varza albă conține peste 90% apă, dar și glucide, proteine, vitamine (A, B, C, E, K) și săruri minerale (fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier și iod). Varza este o sursă excelentă de fibre și ajută procesul de digestie, are efecte anti-inflamatorii și întărește sistemul imunitar. Se poate consuma cu succes și în diete datorită numărului scăzut de calorii. Din aceeași categorie cu varza albă, fac parte și soiurile de varză roșie și creață. La fel de benefică pentru sănătate ca și varza albă, și cu un conținut mai mare de vitamina C, varza roșie conține cianidină, principala substanță care dă colorația roșu-violet. La rândul ei, varza creață este la fel de cunoscută și utilizată în alimentație. Cu frunzele mult încrețite, puternic gofrate, varza creață este ceva mai dulce față de celelalte soiuri. Aceasta se folosește în salate, dar și în preparate culinare.

Există o multitudine de soiuri de cartofi, care variază în funcție de dimensiune, formă, gust, culoare și conținut de amidon. Există cartofi cu coaja subțire sau mai groasă, cu nuanțe de galben, roz, roșu sau mov, care se cultivă în câmp deschis de la începutul verii până toamna. Indiferent de soi, cartofii sunt extrem de gustoși și nelipsiți din bucătăriile noastre și surse extraordinare de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cartofii sunt surse foarte bune de vitamina B6, potasiu, fosfor, sodiu și antioxidanți. Sunt benefici pentru sănătatea oaselor, a inimii și a aparatului digestiv.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele verde conține peste 90% apă, fiind o sursă excelentă de hidratare în timpul verii. Are puține calorii, conține vitamine cu efect antioxidant (A și C) și este benefic pentru sistemul digestiv. În funcție de soiul lor, pepenii verzi pot fi cu sâmburi sau fără sâmburi, cei din urmă fiind mai ușor de curățat și de consumat.

Pepenele galben este o sursă bună de vitamina C, potasiu, vitamina B6, vitamina K și fibre. Acesta are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, fiind bogat în vitamine (A, C, E, K), fibre și minerale (sodiu, potasiu, magneziu, cupru). Există diverse soiuri de pepene galben, iar dintre acestea amintim: Honey Dew, Galia, Cantaloupe și Piel de Sapo.